L’Alberto forma part dels serveis tècnics de la COAG de Sevilla, com a tècnic treballa donant suport als agricultors sobre com tractar els cultius des de la sembra fins a la collita, passant per l’aportació de nutrients i el control de plagues.
Ell és qui ens va obrir les portes a conèixer el món del cotó al camp, ens va posar en contacte amb la Charo i l’Ángel, agricultors que estimen la seva feina i lluiten per mantenir-ne la dignitat.
La Charo és una agricultora que cuida amb cura el seu cotó i de qui ens vam enamorar només conèixer-la. Aquí tenim algunes fotos que posen cara a Charo i el seu company Juan en la seva plantació de cotó.
L’Alberto ens diu: “L’arna que veus en una de les fotos, és un adult de Heliotis armígera, coneguda com Heliotis, la principal plaga dels últims anys al cotó“.
Des de fa un parell d’anys aquest equip està fent assajos per veure les possibilitats de conrear cotó de forma ecològica. L’any passat es va dur a terme un assaig amb una superfície de 2.000 m2. Els resultats van ser força satisfactoris. Aquest any l’assaig s’ha dut a terme en una superfície més gran, de 0’5 ha, i s’ha realitzat amb llavors tractades de forma natural “.
Continua:
“T’adjunto ara, en un altre correu, fotos del tractament que van tenir les llavors, previ a la sembra. Enlloc d’insecticida contra insectes de sòl (les llavors queden blau metal · litzat), les nostres llavors van gaudir de tractament a base de melassa de remolatxa i farina de roca fosfòrica (empanizado o arrebossat de llavor). Aquesta cobertura de llavor me la va ensenyar un mexicà que defensa l’agricultura orgànica, però no la industrial i que promulga la fertilitat dels sòls a força de recuperar la seva microbiologia, Eugenio Gras. l’arrebossat el va fer un servidor, per assegurar allò de la traçabilitat .. ”
I continua uns dies més tard (11 de juliol de 2014):
“Avui s’han acabat 3 dies d’escardat manual entre les línies i prèviament se li va donar una passada de regabina, llaurada superficial que elimina l’herba entre els carrers. Està mancadet d’aigua, així que toca reg demà. El nostre va endarreridet, i amb alguns focus de pugó segons m’han dit, ja t’ho aniré explicant“.
Bé, i nosaltres contentes de compartir aquesta informació sobre l’evolució del cotó que acabarem teixint per a tu!
Seguim!!!!