0 0,00

La filatura

A la filatura comença el procés industrial de tot el sector tèxtil.

Moltes grans empreses del segle passat començaven amb la filatura i seguien tots els processos, de teixit,  acabat, i comercialització dels productes confeccionats i amb marca pròpia.

 Filar  consisteix a convertir la fibra de cotó solta en fil.

Això implica tot un munt de passos per diferents màquines :

 Obrir les paques i  barrejar les fibres, deixar-les  respirar, netejar-les, treure’n les  impureses,  eliminar les fibres massa curtes, alinear-les i posar-les en paral·lel fins a obtenir  una metxa fibrosa…

Anar pentinat aquestes metxes,  barrejant-les per obtenir més uniformitat, estirant i donant torsió en diferents passos, fins obtenir la qualitat  i gruix òptims que  desitgem, o que preteníem.

El procés és tan llarg i pot ser tan refinat com vulguem,  i les màquines són extensions de camins que porten d’un pas a l’altre, comunicant-se directament en molts casos.

En argot, els treballadors en dèiem “les contínues”

Escollir el fil òptim a fabricar, a partir de la fibra que tenim a les mans, és el primer pas per dissenyar un bon producte.

El cotó espanyol té fama de ser una fibra de llargada i finesa mitjanes, però amb molt de nervi. Això  no ens permet fabricar teixits hiperlleugers i refinats  com el cotó egipci, però ens dóna un fil també mitjà en finesa, net, resistent i utilitari: perfecte per uns bons bàsics en gènere de punt  i en teixits de pes mitjà.

 A Cotó Roig,  hem dissenyat aquests fils de la mà del filador de Ripoll i dels agricultors de Sevilla, i no cal dir que no estalviarem cap d’aquests preciosos passos de la filatura per obtenir, finalment, els millors teixits.

Cistella
La cistella està buidaTornar a la botiga
Calcular enviament
Afegir cupó
Desplaça cap amunt