0 0,00

L’acabat

Tradicionalment,  els acabadors pertanyien al ram de l’aigua.

La seva feina consisteix a rentar les empeses, treure impureses i deixar el teixit estabilitzat de mides, és a dir encongit, perquè el confeccionista o l’usuari no tingui problemes posteriors.

 Al voltant dels acabadors, hi trobem: l’estampació, els tintorers i l’ennobliment, és a dir, tot allò que es fa per afegir-hi materials per tal de millorar el tacte, aportar protecció al teixit, etc.

 Són industries amb pes propi, les seves màquines poden fer ben bé 20 o 30 m i necessiten molta aigua, totes elles tenen normatives i revisions específiques del sector i de productes, i per suposat, depuradores.

Dels anys 60 ençà, com en tants altres ambients de la vida quotidiana, han triomfat les químiques, com a la terra, a les farmàcies… I, paral·lelament, s’ha deslocalitzat la teixidura cap a Àsia,  la indústria s’ha desmembrat,  el teixit ve de fora, importat a pes i passant per la Borsa, de les mans d’experts en especulacions, i  no pas amb teixits.

 Per tant la situació actual és la següent:

En general,  els teixits que trobem a les botigues s’han creat especulant amb el cost de les matèries i són de baixa qualitat i poc diversos. Viatgen via contenidor i quan arriben, són adquirits per diferents importadors que els diferencien  per fer-los atractius per a les col·leccions de moda, a base de processos d’acabats, estampacions i productes afegits, generalment químics, que malmeten el teixit, i de vegades la nostra pell.

 A Cotó Roig hem invertit el criteri: hem dissenyat i creat uns teixits prou bons, encara que amb la  mentalitat de bàsics, perquè ja no calgui ennoblir-los posteriorment.

Teixits pensats per a encongir i ser estables, que amb un procés industrial de rentats, aconseguim un efecte similar al que aconseguien les nostres àvies al riu, i obtinguem uns teixits dels quals puguem fer-ne ús, i siguin amables, estables i de durada.

Cistella
La cistella està buidaTornar a la botiga
Calcular enviament
Afegir cupó
Desplaça cap amunt