0 0,00

TREU EL PLÀSTIC DE LA TEVA VIDA – STOP PLASTICS IN THE SEA

El dia 3 de Juliol es celebra cada any el «dia mundial sense bosses de plàstic», algunes entitats ecologistes promouen aquesta iniciativa per conscienciar a la població dels perills que comporta, l’ús de bosses de plàstic, pel medi ambient.

Cotó Roig vol afegir-se a aquesta campanya amb un eslògan estiuenc:

STOP PLASTICS IN THE SEA

No és que només ens preocupin els plàstics que hi ha al mar, que són un greu problema per la vida aquàtica i per nosaltres mateixos, ens preocupen tots els residus plàstics, però creiem que ara que, en aquesta època de l’any, tots anem a la platja, bussegem i gaudim del mar, és un bon moment per reflexionar i començar a ser activistes.

Heu comptat amb quantes bosses de plàstic o envasos arribeu a casa cada vegada que aneu a comprar?

Sabeu que segons diversos estudis una bossa de plàstic té una vida mitja de 15 minuts i tarda més de 100 anys en descomposar-se?

Des de la Fundació Ellen Mac Arthur estimen que, a aquest ritme, d’aquí a 2050 hi haurà més plàstic que peixos al mar.

A Espanya el 2015 es van recollir una mitja de 320 objectes de escombraries per cada 100 metres de platja.

Llegiu, llegiu…

https://www.tierra.org/celebramos-el-dia-internacional-sin-bolsas-de-plastico-un-monologo-de-humor-muestra-el-sinsentido-de-estas-bolsas/

http://archivo-es.greenpeace.org/espana/es/Trabajamos-en/Parar-la-contaminacion/Plasticos/Como-llega-el-plastico-a-los-oceanos-y-que-sucede-entonces/

http://www.vidasostenible.org/informes/los-microplasticos-del-mar-a-nuestros-platos/

Per que comenceu a disminuir el vostre ús de bosses de plàstic us animem a fer a fer campanya amb aquestes tote bag que hem dissenyat.

Us expliquem la nostra experiència personal:

Ja fa temps que vam decidir minimitzar bosses i envasos no sols per consciència ecològica sinó perquè no ens agrada el fet de llençar per llençar, i tampoc ens agraden els envasos de poliestirè! Mai ens han agradat!

Nosaltres normalment anem a comprar al mercat, i hi anem amb les nostres bosses de tela i els nostres tuppers pel peix i la carn. Quan vam començar a fer-ho, ens feia vergonya anar repetint que no volíem bosses, i si no estàvem atents, els dependents ens en posaven per defecte i podíem arribar a casa amb més de 20 bosses de plàstic. I això anant preparats per minimitzar l’us dels plàstics!

Però us hem de dir que, actualment, després de prendre’ns molt seriosament el tema i que per sort sembla que hi comença a haver coneixement sobre els efectes negatius de les bosses de plàstic, hem aconseguit que l’ús del plàstic en la nostra compra sigui quasi anecdòtic.

Us animem a practicar aquest tipus d’esport!

L’ús dels tuppers per la carn, el peix i els embotits és molt pràctic. Arribes a casa i els poses directament a la nevera o al congelador, i així tens organitzada i protegida la compra. Pel que fa a les fruites i verdures no és necessari fer servir cap tipus d’embolcall. Ben organitzat, en una sola bossa hi cap tot, i després a casa ja ho posem a la nevera o a la fruitera.

Les altres coses, com ara el te o el gra, les pots anar a comprar a granel amb les nostres bossetes o amb unes que et facis tu!

David Katz, en una conferencia TED de la qual us deixem el link a sota, fa una analogia sobre l’ús de plàstics: si tenim una aixeta oberta que ens inunda la casa, no té massa sentit que anem eixugant i traient l’aigua amb draps i fregones, el que te sentit és tancar l’aixeta. Podem fer el mateix amb els plàstics sense esperar que tinguem uns polítics que ho decideixin?

https://www.ted.com/talks/david_katz_the_surprising_solution_to_ocean_plastic

Veureu que en la seva conferència comença parlant de tancar l’aixeta, però no es el que en realitat proposa, en realitat proposa agafar la fregona i fregar, és això l’economia circular? Té sentit si no comencem a tancar l’aixeta?

El 3 de juliol sempre és un bon dia per recordar-ho però serà el què fem durant el dia a dia, tots i cadascun de nosaltres, el què farà que canviïn les coses. Així doncs: STOP PLASTICS IN THE SEA.

Cistella
La cistella està buidaTornar a la botiga
Calcular enviament
Afegir cupó
Desplaça cap amunt