0 0,00

La filatura

A la filatura comença el procés industrial de tot el sector tèxtil.

Moltes grans empreses del segle passat començaven amb la filatura i seguien tots els processos, de teixit, acabat, i comercialització dels productes confeccionats i amb marca pròpia.

Filar consisteix a convertir la fibra de cotó sola en fil.

Això implica tot un munt de passos per diferents màquines:

Obrir les paques i barrejar les fibres, deixar-les respirar, netejar-les, treure’n les impureses, eliminar les fibres massa curtes, alinear-les i posar-les en paral·lel fins a obtenir una metxa fibrosa…

Anar pentinat aquestes metxes, barrejant-les per aconseguir més uniformitat, estirant i donant torsió en diferents passos, fins a aconseguir la qualitat i gruix òptims que desitgem, o que preteníem.

El procés és tan llarg i pot ser tan refinat com vulguem, i les màquines són extensions de camins que porten d’un pas a l’altre, comunicant-se directament en molts casos.

En argot, els treballadors en dèiem “les contínues”.

Escollir el fil òptim a fabricar, a partir de la fibra que tenim a les mans, és el primer pas per dissenyar un bon producte.

El cotó espanyol té fama de ser una fibra de llargada i finesa mitjana, però amb molt de nervi. Això no ens permet fabricar teixits superlleugers i refinats com el cotó egipci, però ens dóna un fil també mitjà en finesa, net, resistent i utilitari: perfecte per uns bons bàsics en gènere de punt i en teixits de pes mitjà.

A Cotó Roig, hem dissenyat aquests fils de la mà del filador de Ripoll, “Vica tèxtil” i dels agricultors de Sevilla, i no cal dir que no estalviarem cap d’aquests preciosos passos de la filatura per obtenir, finalment, els millors teixits.

 

El cotó

Recol·lecció

Desmotat

La filatura

La teixiduria

L’acabat

El disseny

La confecció

Tu

Cistella
La cistella està buidaTornar a la botiga
Calcular enviament
Afegir cupó
Desplaça cap amunt